30 yıldır sektörün iklimlendire ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi ürün tasarımlarına imza atan İmbat, AR-GE çalışmalarına yaptığı yatırımla güvenilir ve verimli ürünlerle projelere fayda sunmaktadır. Dünyadaki 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren firmanın başarısının en önemli nedeni, 2004 yılından beri Ar-Ge projeleri üretiyor olması ve sektördeki 12 ar-ge merkezinden biri olmasıdır.
Bu çalışmalarımızı, her zaman sertifikasyon ile destekliyoruz, örneğin, çatı tipi klimalarımızla, bilinen global markaların yanı sıra, Eurovent sertifikasını 2015 yılında alan dünyadaki yedinci ülkemizde ise Türkiye’deki tamamen yerli tasarımı gerçekleştiren ilk firmayız ve bununla birlikte cihazlarımız, A ve B enerji sınıfına sahiptir ve halen dünyada bu belgeye sahip olan 13 firmadan biriyiz.
İlaveten bu çalışmalarımızı, paylaşmaya da hevesliyiz:
Bu konuda ilk sunumumuz ISEMAS 22 de yapıldı.
06-08 Nisan 2022 tarihleri arasında Thomas More University ve Piri Reis Üniversitesi’nin ortaklaşa organize ettiği ve Amasya Üniversitesi’nin destekleyicisi olduğu “International Symposium on Energy Management and Sustainability (ISEMAS) 2022” etkinliğinde, Horus projemizin çıktısı olan PCA UÇAK HAVALANDIRMA VE ŞARTLANDIRMA ÜNITESI’nin (PCA PRE CONDITIONED AIR UNIT FOR AIRCRAFT) sunumu yapıldı.
Bir AR-GE projesi olarak tamamladığımız ve satışına başladığımız bu ürünümüz, inverter scroll tip kompresör, elektronik genleşme valfi, değişken devirli yüksek basınçlı radyal plug fan ve kondenser fan hız kontrolü ile gelişmiş yazılıma sahip mikroişlemci kontrol sistemine sahiptir. Evaporatör ve mikro kanallı kondenserlerde yüksek ısı transfer yüzeyi standart olarak uygulanır. Sınıfına ve muadillerine göre maksimum enerji verimliliği sunan tasarıma sahiptir. İmbat HORUS PCA uçak taze hava şartlandırma üniteleri çok modüllü birbirinden bağımsız soğutma çevrimli olup yedekleme özelliğinde modüler olarak tasarlanmıştır.
Clima 22’de, Hollanda’da yapılan bir diğer sunumumuz;
22-25 Mayıs 2022 de Rotterdam’da düzenlenen 14. REHVA Dünya Kongresi CLIMA 22, REHVA’ya üye derneklerden biri tarafından 3 yılda bir düzenlendi. CLIMA 2022, hem Delft hem de Eindhoven Teknoloji Üniversiteleri ile işbirliği içinde Hollanda Bina Hizmetleri Derneği olan TVVL tarafından organize edildi.
Bu kongrede de, yine bir ar-ge projemiz olan, Sart (SOLAR ADAPTED ROOFTOP) projemiz ile ilgili makale sunuldu.
Bu projemizde, güneş kollektöründen sağlanan ısıl enerji girişi kompresör sonrası soğutucu akışkan sıcaklığını arttırmakta ve bu etki kompresör giriş noktasındaki soğutucu akışkan sıcaklığını arttırararak sistemde 5C lik sıcaklık artışı sağlandığı durumda COP değerinde %25 lik bir artış sağlamaktadır. Fabrikamızda kurulu eş büyüklükteki normal ve güneş destekli iki cihazımızın karşılaştırmalı olarak halen testleri yapılmakta ve güzel sonuçlar alınmaktadır. Yakın zamanda bir fabrikada örnek uygulama cihazımız kurulacaktır.
İmbat olarak, 30 yıllık bilgi ve entelektüel sermaye birikimimizle ar-ge projeleri yapmaya ve ürettiğimiz cihazlarımızla sektörde global oyuncuların yanında yer almaya, pazarımızı her geçen gün büyütmeye devam edeceğiz.