Viessmann Türkiye ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi arasında geçtiğimiz Eylül ayında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde verilen marka derslerin 12.’si 22 Aralık 2021 günü gerçekleştirildi.
Üniversite rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Viessmann Genel Müdürü Dr. Celalettin Çelik’in katılımlarıyla gerçekleşen tören esnasında konuşan rektör, sanayi ile işbirliği yapmanın önemine ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin bu konudaki öncülüğüne dikkat çekti.Celalettin Çelik ise, eğitim altyapısı güçlü özel sektör firmalarının, bu ve benzer birlikteliklerle yeni nesillere yatırım yapmak ve gelişimlerine katkı sağlamayı görev olarak görmesi gerektiğini belirtti.
2021-22 eğitim öğretim yılı kış döneminde 13 hafta süren eğitimler, mühendislik alanında uzman Viessmann eğitmenleri tarafından verildi. Derslerden 8 tanesi online, 5 tanesi de üniversite kampüsünde yüzyüze verildi. 3555 Viessmann marka ders ismi, “Endüstriyel ve Bireysel Enerji Sistemleri” olarak isimlendirildi. Teknoloji fakültesi son sınıf öğrencilerine göre hazırlanan programda; bireysel doğalgaz yakıtlı cihazlar, orta ve büyük güç kazanlar, merkezi ve bireysel ısıtma sistemleri, buhar tesisatı, ısı pompaları, fotovoltaik sistemler ve termal solar sistemler, akıllı ısıtma soğutma sistemleri, enerji dönüşümü ve yeni nesil elektrikli cihazlar ve VRF klima sistemlerinin planlaması konuları anlatıldı. 14 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşen Viessmann marka dersi; ülkemizde ve dünyada enerji dönüşümü konusuna ayrıldı. Dersten sonra gerçekleşen soru cevap kısmına takiben ödül töreni yapıldı.