İmbat İklimlendirme ve Soğutma, sosyal sorumluluk projelerine verdiği güçlü destekle genç kadınların geleceğine dokunuyor. “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” Projesi’nin bir parçası olan Oksijen Kaynakçılığı Eğitimi’ne katkı sağlayarak, sektöre nitelikli iş gücü kazandırmayı hedefliyor.
Türkiye genelinde genç kadınların işgücüne katılımını arttırmayı amaçlayan bu projenin Oksijen Kaynakçılığı eğitimi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İnci Vakfı, Sabancı Vakfı ve İmbat iş birliğiyle hayata geçiriliyor.
Oksijen Kaynakçılığı Eğitimi, sektördeki ihtiyaçlara cevap vermek, genç kadınların meslek sahibi olmalarını sağlamak ve istihdam potansiyellerini artırmak amacıyla düzenleniyor.
İmbat, bu proje ile genç kadınların mesleki becerilerini geliştirmelerine ve işgücüne katılmalarına olanak sağlayarak topluma ve ekonomiye değer katmayı hedefliyor. Oksijen Kaynakçılığı Eğitimi’nin bir parçası olarak sunduğu desteğin, genç kadınların gelecekteki kariyerlerine olumlu etkileri olacağına inanarak hem eğitimde hem istihdamda geleceğini kuran kadınların yanında olmaya devam ediyor.
Projeyi daha geniş kitlelere duyurmak için İmbat’ın hazırladığı videoda İmbat’ın kadın çalışanları yer alıyor. Oksijen Kaynakçılığı eğitimi, projenin paydaşları ve başvuru bilgileri de video ile paylaşılıyor.
Geleceğini Kuran Kadınlar Projesi Nedir?
“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi, Türkiye’de eğitimde ve istihdamda yer almayan genç kadınların durumuna dikkat çekmeyi ve onların güçlenmesini hedefleyen bir girişimdir.
2020 TÜİK verilerine göre Türkiye’deki 18-29 yaş arası ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) gençlerin sayısı 5.298.000, bu yaş grubundaki NEET kadınların sayısı ise 3.554.000’dir. 18-29 yaş arasındaki NEET gençlerin oranı %34,7’dir. Türkiye’de 18-29 yaş grubunda NEET kadınların oranı %50,5 iken bu oran aynı yaş grubundaki erkekler için %24,4’tür. Bu veriler Türkiye’de 18-29 yaş arasındaki her iki kadından birinin NEET sınıfında olduğunu göstermektedir. Projenin misyonu, NEET (Ne eğitimde ne istihdam da olan) kategorisine giren genç kadınların farkındalığını artırmak, onların güçlenmesini sağlamak ve istihdam olanaklarını geliştirmektir. Bu kadınlar genellikle iş aramayı bırakmış, eğitimlerini tamamlamamış veya farklı nedenlerle iş gücüne katılamamış genç kadınlardan oluşmaktadır.
Bu projenin bir devamı olan, Oksijen Kaynakçılığı eğitimine katılmak isteyen genç kadınların 18-29 yaş aralığında olmaları, en az ilköğretim mezunu olmaları ve ne eğitimde ne istihdamda olma şartları aranıyor. Eğitim ücretsiz düzenleniyor ve katılımcılara eğitim sonunda sertifika veriliyor.
Bünyesinde halihazırda kadın kaynakçı da barındıran İmbat, bu iş birliği ile sürdürülebilir bir dünya için çözümler üretirken, toplumsal sorumluluk bilinciyle “birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için” diyerek, üzerine düşen sorumluluğun farkında olduğunu gösteriyor.